El CRARC col.labora en la campanya “Descobreix el Parc Natural de la Serra de Montsant”

 

Un any més, elParc Natural de la Serra de Montsantinicia aquesta primavera la seva campanya Descobreix el Parc Natural de Montsant, que té com a objectiu donar a conèixer el valuós patrimoni natural, històric i cultural d’aquest espai protegit, així com la diversitat de llocs interessants i emblemàtics que integra la serra.
Aquesta sisena edició de la campanya ofereix la possibilitat de participar en diverses activitats, al llarg de tot l’any. Tallers naturalístics, excursions familiars, sortides nocturnes, guiatges en anglès i senderisme interpretatiu. Són algunes de les propostes de la campanya de descoberta del Parc.
 
Enguany per primer cop, el CRARC participa d’aquesta iniciativa, amb el guiatge d’una sortida per a conèixer alguns dels integrants de la fauna herpetològica del Parc. Aquest espai protegit del Priorat compte amb 6 especies d’amfibis i 12 de rèptils. Els amfibis més abundants del Parc són la granota verda (Pelophylax perezi), i el gripau comú (Bufo bufo). Entre els menys freqüents el gripauet de punts (Pelodytes punctatus). El rèptil més present al Montsant és el sargantaner gros (Psamodromus algirus) i un dels més rars la tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni). Aquest queloni és objecte d’un projecte de reintroducció en l’àmbit del Parc des de l’any 2005.
Trobareu més informació sobre aquesta activitat en el tríptic que el Parc ha editat.
 
La cloenda de les activitats que s’hauran dut a terme fins l’estiu, tindran lloc aCornudella de Montsant el 29 d’agost amb la diada Gaudeix del Parc en família, on grans i petits podran participar dels tallers, excursions i activitats organitzats per aquesta ocasió.
 
Trobareu més informació de tota la programació de la campanyaDescobreix el Parc de Montsantwww.parcsdecatalunya.net.