El CRARC i la tortuga mediterrània del Montsant al programa Espai Terra de TV3

 

El programa Espai Terra de la Televisió de Catalunya (TV3), emetrà els propers dies 1 i 2 de juliol, dos reportatges dedicats a la conservació de la tortuga mediterrània a les Serres de l’Albera i de Montsant.
Concretament el dia 2 de juliol a les 20,35 h., Espai Terra donarà una visió global del projecte de reintroducció que porta a terme el Departament de Medi Ambient i habitatge al Parc Natural de la Serra de Montsant, en el qual participa el CRARC des dels seus inicis l’any 2005.
El programa, ens explica a través de la directora del Parc Natural, la Neus Miró, l’origen i objectius del projecte. El tècnic del CRARC, en Joaquim Soler, exposa les tasques de marcatge i seguiment que es duen a terme amb tots els exemplars que s’alliberen al Parc. Finalment, amb la col.laboració del Cos d’Agents Rurals del Priorat, i de la mateixa reportera del programa, la Cori Calero, veureu com s’allibera un grup de 53 tortugues.
 
Esperem que aquesta petita història sobre la tortuga mediterrània del Montsant, ajudi a difondre la realitat d’una espècie amenaçada d’extinció.