Alliberades 1016 tortugues de rierol procedents del CRARC, entre els anys 1999 i 2011.

La tortuga de rierol (Mauremys leprosa), es probablement un dels quelonis menys coneguts de la fauna herpetològica ibèrica. L’espècie es present a molts rius, rieres, torrents i llacs., si be la seva conducta tímida, la fa passar sovint desapercebuda.

El CRARC ha contribuït a augmentar la presència de la tortuga de rierol arreu del territori català.  Així doncs ha proporcionant 1016 exemplars recuperats o criats al centre, per a ser alliberats a més d’una desena d’ecosistemes aquàtics de Catalunya.
Espais fluvials com el riu Llobregat, riu Anoia, la riera de Masquefa o el riu Gaià, han rebut tortugues. També fins i tot els Aiguamolls de l’Empordà, o les Reserves Naturals del Prat del Llobregat.
Durant aquests tretze anys, hem comptat amb la col.laboració del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, i coordinat esforços amb diverses entitats naturalistes locals com “La Sínia del Gaià”, o entitats municipals com l’Ajuntament d’Esparreguera, entre un llarg reguitzell de col·lectius que han permès contribuir a expandir la presència de la tortuga de rierol.
El proper any 2012 seguirem treballant en la recuperació i conservació d’aquest queloni autòcton.