El CRARC cedeix una tortuga gegant africana al CRT

Un cop més, l’excel·lent relació que hi ha entre les dues entitats, ha donat fruit. Aquest cop, mantenint les línies obertes dins del camp de la conservació i investigació, el CRARC ha cedit un exemplar mascle de Geochelone (Centrochelys) sulcata al CRT (Centre de Reproducció de Tortugues) de Garriguella.

L’aportació de la tortuga pretén ajudar a omplir el buit que van deixar els dos exemplars que tenia el CRT, desapareguts fruit d’un robatori fa 2 mesos.

L’exemplar de 12 kg de pes, està microxipat, retolat i marcat amb un codi de senyals permanents a les escates còrnies. Aquest codi impossibilita la alteració i poder utilitzar l’animal en el mercat il·legal. La lluita contra el mercat il·legal i el tràfic d’espècies protegides es un dels motius principals de les dues entitats. Així doncs, els responsables del CRARC i el CRT tenen importants projectes no nomes contra el tràfic de la tortuga gegant africana, sinó per la seva reproducció, difusió en medis de comunicació i possibilitat de reintroduir-les en el seu habitat natural. L’any 2003, les dues entitats van estar a Senegal, on van establir relacions científiques i tècniques amb el centre de reproducció de tortugues de Noflaye. Tot i les dificultats, ambdues entitats segueixen lluitant per algun dia poder reintroduir l’espècie en àrees del Sahel on actualment esta desapareguda.