Compromís institucional de la Generalitat a col•laborar econòmicament amb el CRARC

El director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Sr. Josep Escorihuela, va ser divendres dia 3 d’agost a Masquefa, on va visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un equipament únic a tot l’estat en la rehabilitació d’aquests animals i un dels pocs que hi ha a tot Europa.

El Sr. Escorihuela va elogiar la tasca que duu a terme el centre i va mostrar la voluntat i el compromís de la Generalitat de col·laborar econòmicament amb el CRARC. De fet, va anunciar que properament el Govern català signarà un conveni de col·laboració a tres bandes, amb l’Ajuntament de Masquefa i amb la Diputació de Barcelona, en què s’estipularan els termes concrets d’aquesta cooperació econòmica.
 
El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya acull i rehabilita una gran varietat d’herpetofauna que hi arriba procedent d’arreu de Catalunya i fins i tot de la resta de l’estat.
 
A més de les tasques de recuperació d’amfibis i rèptils, el CRARC destaca per la seva labor de recerca científica, de la qual sorgeixen nombroses ponències en congressos, articles científics i de divulgació. Cal no oblidar també, el treball educatiu i de sensibilització vers la conservació dels rèptils i amfibis, desenvolupat a diari en els diversos col·lectius socials (escoles, casals i esplais), o directament a les famílies
 
En la seva visita a les instal·lacions del CRARC, el director general de Medi Natural i Biodiversitat va estar acompanyat de l’alcalde de Masquefa, Sr. Xavier Boquete, i el regidor de Medi Ambient, Sr.Carles Mernissi, així com els directors tècnic i científic del centre Sr. Joaquim Soler i Sr. Albert Martínez-Silvestre