Publicat el Primer diagnòstic de Chlamydia en tritons del Pirineu (Calotriton asper ) i del Montseny (Calotriton arnoldi) vinculada al col·leccionisme il·legal de amfibis

 

El CRARC , en col·laboració amb el Centre de Recuperació  de Fauna Salvatge de Torreferrussa,  i el Departament de Fauna de la Generalitat, han diagnosticat i publicat els primers casos de la bactèria Chlamydia en tritons del Pirineu i del Montseny. La detecció d’aquesta bactèria mortal pels amfibis, ha estat per primera vegada a Espanya. Els exemplars de Calotriton arnoldi i Calotriton asper en els que es va aïllar, procedien d’individus decomissats l’any passat a Barcelona pels Mossos d’Esquadra a un magatzem/col·lecció il·legal d’amfibis.

En aquella instal.lació clandestina han estat trobades varies malalties emergents, amb gran risc de saltar a la natura donat els antecedents poc escrupolosos del propietari de la mateixa.

Aquest és un dels articles científics que aniran sortint a la llum en relació al tràfic il·legal d’espècies animals. Considerem que es important la nostra lluita, com a científics , contra el comerç il·legal d’aquestes especies tan emblemàtiques.

 

Podeu baixar-vos l’article gratuitament en aquest link:

https://www.researchgate.net/publication/350173864_Primer_diagnostico_de_Chlamydia_en_triton_del_pirineo_Calotriton_asper_y_triton_del_Montseny_Calotriton_arnoldi_vinculada_al_coleccionismo_ilegal_de_anfibios