Neixen de nou tortugues mediterrànies al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Per segon any consecutiu, s’ha detectat el naixement de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) al Parc Natural de la Serra de Montsant.
 
 El dia 29 de setembre, la tècnica encarregada del seguiment de camp de les tortugues reintroduides al Parc, va trobar una cria recent nascuda. El projecte de reintroducció d’aquesta espècie va ser iniciat l’any 2005 pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el CRARC. Hores d’ara s’han alliberat 435 exemplars, als quals cal afegir les cries nascudes l’any passat i les que puguin néixer enguany.
El naixement d’una tortuga mediterrània, comporta un període d’incubació d’uns dos mesos a partir de que els ous són dipositats al niu. Les cries solen néixer durant el mes de setembre i octubre. 
Indicis de que la població de tortugues del Parc s’estava reproduint amb normalitat van ser detectats la primavera d’enguany. Les tasques de seguiment van descobrir 5 nius, prova inequívoca que l’espècie desenvolupa el seu cicle biològic amb normalitat.
(Fotos: Marta Peris)