Alliberades a l’estany de la Murtra tortugues de rierol nascudes al CRARC

El dia 5 de maig, en el marc del “Dia de la Murtra”, activitat organitzada pels gestors dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, van ser alliberats vuit exemplars subadults de tortugues de rierol.

A l’activitat hi van participar un centenar de persones, de les quals, els infants hi van tenir un especial protagonisme, participant directament en l’alliberament de les vuit tortugues de rierol (Mauremys leprosa).

Activitats d’apropament a la gestió de la fauna herpetològica, són sempre positives, i ajuden a consolidar una consciencia conservacionista.

Totes les tortugues alliberades, havien nascut a les basses de cria del CRARC l’any 2008. Cada un dels exemplars va ser marcat amb un codi de senyals a la closca, que permetrà identificar-los en futures accions de seguiment.

Cada any, les instal·lacions que allotgen tortugues de rierol al CRARC, produeixen una vintena d’exemplars, que regularment s’afegeixen als grups alliberats a diferents espais aquàtics de Catalunya.