Fundació GEA CHELONIA, Bulgaria

Aula d'interpretació dels quelonis de Bulgaria

Aquest agost 2023, el CRARC ha visitat i establert relacions de col·laboració amb la FUNDACIÓ GEA CHELONIA, una entitat de Bulgària, que gestiona l’únic centre de conservació i rescat de tortugues del país.

Aquest petit centre acompleix una important tasca de divulgació i conservació de les tortugues presents al territori búlgar (Testudo hermanni boettgeri, Testudo graeca ibera, Emys orbicularis orbicularis i Mauremys rivulatta). Especialitzat particularment en les espècies terrestres, porta a terme tanmateix treballs de conscienciació en tot l’àmbit de l’herpetofauna autòctona.

El centre es reconegut pel Ministeri de Medi Ambient de Bulgària, com un centre de rescat de tortugues (Ordre № Rd-826/02.11.2012).

El centre està situat en una de les poques zones turístiques del Mar Negre que no han estat afectades per la construcció de complexos turístics.

Aquests centre, ha estat reconegut per la societat búlgara pel seu compromís en la conservació, investigació i educació en el respecte a les tortugues.

 

La institució va ser fundada pel músic i herpetòleg  Ivo Ivanchev l’any 2007, que malauradament va morir l’any 2023. Hores d’ara però, la direcció i continuïtat del projecte segueix a càrrec de Iva Lalovska, ecologista i educadora, que va ser cofundadora del projecte.

L’amabilitat i apassionament d’Iva, fa que durant la visita al centre, om pugui sintonitzar amb la seva lluita per la conservació de les tortugues a Bulgària. Visitar-lo ajudareu a que pugui seguir treballant i consolidant-se. Si visiteu el país en alguna ocasió, aneu-hi , el centre necessita tot el suport econòmic que pugui recollir.

Per conèixer totes les activitats que porten a terme, entreu a la seva web. : https://geachelonia.org/centar_kostenurki/