Ingressa a CRARC una serp pitó trobada en un arbre de la ciutat de Barcelona

El 18 de juny, els Bombers de Barcelona van rescatar, juntament amb el servei de recollida d’animals que gestiona APAEC (Associació Protectora d’Animals Exòtics de Catalunya), una serp pito que estava enfilada a un arbre del carrer Felipe de Paz del districte de les Corts. Amb l’ajuda d’una grua dels bombers, va poder ser capturada, i traslladada al CRARC, on es va determinar l’espècie i se li va fer una exploració veterinària.  

La pitó, de l’espècie Malayopython reticulatus, és un rèptil originari del sud-est asiàtic, que es comercialitza com a mascota exòtica (en aquest cas, una varietat de color que es selecciona mitjançant cria selectiva anomenada Super Tiger Reticulated Python). Feia 3,60m, i pesava 13,6kg. Tenia diverses ferides antigues a la pell, i malauradament presentava inicis d’estomatitis a la boca. També es va procedir a marcar amb un xip l’animal, i a tractar-lo amb antibiòtics per la infecció bucal.

Hores d’ara, a 10 de juliol, podem dir que la serp, va mudar la pell, i ha menjat dues vegades des de que va mudar. Sembla ser doncs, que el procés infecciós ha estat superat.

Les hipòtesis de com va aparèixer la serp al mig de Barcelona, només poden ser dues, i relacionades amb la tinença de fauna salvatge exòtica com a mascotes. L’animal es va escapar del terrari on vivia en algun domicili de la zona, o va ser abandonat.