Neixen per primer cop al CRARC tortugues de potes vermelles.

Després de 122 dies d’incubació artificial a 32,2OC, ha nascut al CRARC la primera tortuga de potes vermelles Geochelone (Chelonoidis) carbonaria.

 

La tortuga de potes vermelles o carbonera, és una espècie terrestre i herbívora originària d’Amèrica del sud. Els exemplars adults que posseeix el centre, un mascle i una femella, fa dos anys que viuen junts. Tanmateix la femella ha viscut sola al CRARC des de l’any 1989.

La posta va ser efectuada el dia 11 de juny i va constar de 4 ous. Aquests van ser allotjats en una incubadora en un substrat humit  a una temperatura de 32,2OC. El seguiment del desenvolupament embrionari ha permès detectar la viabilitat de tres dels quatre ous. La primera de les tortugues va néixer el dia 13 d’octubre, la segona el 18 , i s’espera un tercer naixement abans no finalitzi el mes.

La tortuga carbonera és una espècie amenaçada d’extinció. La desforestació,  la destrucció dels millors hàbitats a causa de les explotacions petroleres i el comerç il·legal,  ha fet que esdevingui una espècie en perill.

El conveni de Washington (Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres, CITES), regula el seu comerç a nivell mundial. Esta catalogada com a CITES II.