Primeres experiències de col.laboració entre L’INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA i el CRARC.

 

Arrel del conveni de col.laboració que el CRARC va signat l’any 2008 amb el prestigiós Institut Català de Paleontologia, s’ha començat a treballar en el camp de la paleobiològia de les espècies fòssils. Un equip d’investigadors de l’ICP es desplaçarà al CRARC per a estudiar les empremtes que els rèptils deixen al caminar o lliscar pel llot.
Amb aquesta finalitat, s’ha instal·lat una cubeta de dos metres de llarg i 80 centímetres d’ample, en la que s’hi ha dipositat una argila vermella per on amb l’ajuda dels tècnics del CRARC es faran desplaçar quelonis, cocodrílids, ofidis iamfibis. De les empremtes deixades per aquests en el fang es faran motlles de silicona.
Aquest treball pretén obtenir elements de comparació, que permetin facilitar el. reconeixement de les empremtes dels rèptils del Mesozoic (aquesta era va començar fa 250 milions d’anys i va acabar fa 65 milions d’anys).

                                                      Foto Josep Fortuny ICP

 
Per altra banda, l’ICP facilitarà al CRARC rèpliques d’algunes peces fòssils exposades al Museu Miquel Crusafont de Sabadell. Les còpies seran utilitzades en les activitats d’educació que es realitzen al CRARC i podran ser observades per tothom que visiti el centre.
Les línies de treball iniciades gràcies al conveni de col.laboració entre ambdues institucions, enriquiran i aportaran coneixements al conjunt de la societat. Apropar les formes de vida del passat, ajuda a conèixer els nostres orígens.