Imatges del CRARC durant el 2015

Durant l’any 2015, al CRARC hi van ingressar molts exemplars de rèptils i amfibis diferents, alguns d’ells amb històries d’abandonament darrera, fruit de la irresponsabilitat dels seus propietaris. Vam rebre visitants inesperats, com una cotorra argentina o un gat mesquer, res a veure amb un rèptil, però que com a centre de recuperació en xarxa, vam poder canalitzar a altres centres de fauna que gestionen aquestes espècies.
Rebérem també, malauradament, una nova espècie no pròpia dels nostres hàbitats mediterranis, el tritó alpí, un amfibi propi del nord de la península ibèrica, que algú va alliberar i que ha començat a reproduir-se al Prepirineu català. Ens ha arribat també una nova espècie de tortuga exòtica com la tortuga d’aigua de l’ Amazones, un queloni de gran mida, que sembla ser que es comença a comercialitzar. S’han continuat trobant serps i fins i tot tortugues gegants africanes abandonades o escapades, com ve succeint any darrera any.
Sembla doncs que encara queda molt camí per recórrer en el camp de l’educació mediambiental i de la tinença responsable de mascotes.
Tanmateix, també podem dir amb gran satisfacció, que es van alliberar gran quantitat de tortugues mediterrànies, més de 1000, als Parcs de Garraf i Montsant, o més d’un centenar d’amfibis i rèptils autòctons d’espècies com: tortugues de rierol, llangardaixos comuns, salamandres, tortugues d’estany, etc…
Un nou any ha començat, i el treball per gestionar la fauna herpetològica continua. Esperem poder alliberar el màxim d’espècies, i que el número d’exemplars ingressats al centre disminueixi en un futur proper. Això voldria dir que la societat comença a prendre consciència de la conservació de la fauna i la tinença de mascotes.

 

 Agraïment.:

Imatge aèria de Montserrat en el video, gentilesa de Beate & Claus Pfau.