Curs pràctic de clínica de rèptils per a estudiants i llicenciats en veterinària

 

El CRARC organitza un any més el curs pràctic de clínica en rèptils. Aquesta és la onzena edició.
El curs pretén formar als professionals de la veterinària, en el tractament d’una fauna cada cop més estesa com animal mascota, els rèptils.
En el transcurs del sis dies que dura l’estada al CRARC, podran copsar gran part de les problemàtiques sanitàries que afecten aquest tipus de fauna.
S’impartiran de forma clara i alhora en profunditat, coneixements teòrics (3 hores diàries), i pràctiques (5 hores cada dia). Tots els temes treballats tindran relació amb la clínica d’animals exòtics i el centre de recuperació de fauna herpetològica.
 
Així doncs, algunes de les temàtiques que es desenvoluparan duran el curs seran:  l’alimentació de rèptils en captivitat, reproducció, fisiologia, anatomia, tècniques de diagnòstic (parasitologia, coprològics, anàlisis d’orina, hematologia, microbiologia, citologia), tractaments, anestesia, cirurgia, necropsies, etologia, legislació, investigació, presa de mostres, biometria i maneig de dades.  
També s’impartiran coneixements dirigits a la millora dels mètodes diagnòstics i de tractaments, com ara la cirurgia abdominal en sauris, esofagostomia, celiotomia en quelonis, o biòpsies de fetge i ronyó en saures.
Els períodes escollits enguany per a la realització del curs són: del 21 al 26 de juliol, i del 25 al 30 d’agost. Com en totes les edicions, el número màxim de participants al curs per període és de 5 alumnes.
Per a més informació sobre els aspectes organitzatius, inscripcions o consulta de preus, no dubteu en trucar o escriure un correu electrònic.