El CRARC i l’Editorial COMBEL col.laboren en l’edició de llibres sobre animals en perill d’extinció destinats a lectors infantils.

 

Amb el nom de “Fauna en perill”, l’editorial COMBEL traurà diversos llibres dirigits al públic infantil. Els animals dels quals tractarà la sèrie, seran sempre espècies amenaçades o en perill d’extinció.
Els dos primers títols, La salamandra i La tortuga, ha estat redactats per l’equip tècnic i científic del CRARC. Com en altres ocasions, l’Elisenda Queralt,  en Joaquim Soler i l’Albert Martínez, han elaborat els textos des del punt de vista de la biologia i conservació, però pensant amb els nens i nenes de més curtes edats.
La col·lecció pretén conscienciar als més petits de la necessitat de protegir les espècies d’animals en perill de desaparèixer.
Els primers títols de la sèrie, donen a conèixer un amfibi sovint menyspreat, La salamandra. Es fa un repàs a la seva forma de vida i els perills que l’amenacen, donant una visió realista de l’espècie. Per altra banda, amb el títol de La tortuga, es viatge per la vida d’un queloni en greu perill d’extinció, la tortuga mediterrània.
 
   
 
Els llibres estan pensats per a ser llegits i treballats per lectors amb una edat compresa entre els 7 i 10 anys. Aquests no tan sols es llegeixen, si no que permeten fer dels infants uns naturalistes. Així doncs s’ofereix la possibilitat de fer activitats didàctiques paral·leles, com ara complimentar una fitxa amb enganxines, respondre qüestions sobre la biologia dels animals en perill d’extinció, muntar un retallable a escala real, i finalment obtenir el carnet de naturalista. Totes les activitats estan pensades per a ser desenvolupades amb la participació de la família. Els llibres de Fauna en perill, pretenen ser un mitja de comunicació, aprenentatge i cohesió familiar. Esperem que siguin una eina útil que desperti les ganes de conèixer el món que ens envolta.
El CRARC aposta una vegada més per donar a conèixer el món dels amfibis i els rèptils, tot i que en aquesta col·lecció també, difondrem la realitat d’altres espècies amenaçades del planeta.
 
La col·lecció Fauna en perill, ha estat editada en llegua catalana i castellana i la trobareu a la venta en llibreries.