Alliberades 171 tortugues mediterrànies al Parc Natural de la Serra de Montsant

El dia 31 d’octubre, han estat alliberades al Parc Natural de la Serra de Montsant, 171 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) majoritàriament adultes.  Des de l’any 2005, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural de la Generalitat de Catalunya porta a terme en aquest parc, un projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània, i en el qual, fins a dia d’avui, s’hi han alliberat 1725 exemplars.  El CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya) hi col·labora des de l’inici del projecte, proporcionant gran part de les tortugues alliberades. Enguany també, com ha succeir en els darrers tres anys del projecte, s’ha comptat amb el suport del COFIB, organisme depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. Així doncs, gràcies a la col·laboració del Centre de Recuperació del GOB Menorca (en conveni amb el Consorci de Recuperació de la Fauna, Illes Balears “COFIB”), hem pogut disposar d’un número important de tortugues mediterrànies recuperades en aquest centre, per tal de formar part del projecte de reintroducció a Montsant. Amb aquest alliberament, s’incrementa una mica més la distribució de la tortuga al Parc de Montsant, i de retruc la seva presència a Catalunya.