10 anys d’alliberaments I excursions herpetològiques

El CRARC col·labora des de fa anys amb diferents institucions i entitats, per tal de sumar esforços en la conservació i divulgació dels valors biològics de Catalunya.
Així doncs, des de fa 10 anys, l’entitat mediambiental LA SINIA i el CRARC, treballen per afavorir la presència de la tortuga de rierol (Mauremys leprosa) a la conca del riu Gaià. S’hi han alliberat una cinquantena de tortugues, les últimes aquest més de maig a l’alçada de Montferri, amb una gran festa i participació ciutadana en l’acte d’alliberament (més de 100 assistents) gràcies al dispositiu organitzatiu dels tècnics i voluntaris de la SINIA.

 
També des de fa 10 anys, el CRARC i el Parc Natural de la Serra de Montsant, col·laboren en la reintroducció de la tortuga mediterrània (Testudo hermanni hermanni) al Parc. Dins d’aquesta entesa, sempre s’ha cregut interessant, apropar la diversitat herpetològica del parc, a la societat, mitjançant itineraris de descoberta. No cal dir que les excursions que es programen cada any, compten com a eix vertebrador, el coneixement de la tortuga i la seva conservació. Petits grups han pogut conèixer de primera mà, la importància de la conservació de la diversitat herpetològica, com un bé comú que cal preservar.
Us convidem a estar atents al diferents mitjans de difusió de les nostres entitats, per tal de seguir les diverses accions que s’hi desenvolupen.

 

 

Fotografies de l’alliberament de tortugue de rierol, gentilesa de LA SINIA.