El CRARC celebra 30 anys de treball gestionant i preservant la diversitat de rèptils i amfibis de Catalunya

 

El 27 de gener de 1992, a Masquefa, el CRARC (Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya), va ser reconegut per la Generalitat, com a centre de de recuperació de fauna salvatge.  En aquest temps, l’entitat ha recuperat més de 45000 espècimens i ha alliberat  més de 22000 exemplars de fauna herpetològica (rèptils i amfibis).

 


Aquest 2022, el CRARC, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa, celebra el seu 30è aniversari i per aquest motiu, organitzarà un seguit d’activitats programades que anirà anunciant al llarg de l’any.

 

El CRARC és una institució dedicada a la rehabilitació de fauna salvatge, especialitzada en rèptils i amfibis, i amb la finalitat de retornar-la al seu hàbitat natural. Des dels seus inicis al 1992, el CRARC ha  esdevingut un centre de referència a tot l’estat en la gestió, estudi, recerca i divulgació de fauna herpetològica. En tot aquest temps, el CRARC ha gestionat més de 45.000 exemplars de rèptils i amfibis, entre els quals, la tortuga de terra mediterrània ha estat l’espècie més alliberada (16.000 exemplars), en el marc de diversos projectes de conservació. L’equip humà que dia a dia fa viure el CRARC, el composen hores d’ara 8 persones apassionades per la conservació de la fauna salvatge i per transmetre un missatge de coneixement i respecte vers els rèptils i amfibis.

El CRARC sempre ha esmerçat esforços en la atenció de rèptils i amfibis autòctons, dels que destaquen tortugues, granotes, llangardaixos, serps i salamandres que sempre reben atenció a les seves dependències. Alguns d’ells són objecte de projectes específics, com la reintroducció de la tortuga mediterrània, o la recerca de les malalties que afecten a la conservació dels nostres amfibis. També acull un nombre important d’herpetofauna exòtica, fruit del comerç legal o il·legal, com són cocodrils, iguanes o pitons. En aquest sentit el CRARC col·labora amb projectes mes enllà de les nostres fronteres com amb els llangardaixos de les Illes Canàries o les tortugues de l’Oceà Índic.

El fet d’acollir espècies tan diferents, ha permès donar sortida a una gran quantitat d’investigacions en el camp de la biologia i la veterinària, donant com a resultat més de 500 publicacions de caràcter científic i divulgatiu, així com nombroses ponències en congressos nacionals i internacionals.

El CRARC ha projectat tota la seva activitat en la conservació dels rèptils i amfibis al camp de l’educació ambiental,  obrint les seves portes a les escoles, estudiants de tota mena i al públic en general, i oferint  coneixement de la problemàtica de conservació que envolta aquesta fauna. La singularitat del centre ha fet que esdevingui un punt d’atracció turístic-cultural.

Normal
0

21

false
false
false

CA
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Taula normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}