Signat un conveni de col·laboració entre l’Institut Català de Paleontologia (IPC) i el Centre de recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

El CRARC ha signat un conveni de col·laboració amb el prestigiós Institut Català de Paleontologia que té la seu en el museu de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell i la UAB. Aquesta institució és un centre de recerca especialitzat en l’estudi dels vertebrats fòssils. Una de les seves línies d’investigació està centrada en els amfibis i rèptils del Mesozoic (aquesta era va començar fa 250 milions d’anys i va acabar fa 65 milions d’anys), fent especial esment als estudis sistemàtics i paleobiològics de les espècies fòssils. Tanmateix, l’estudi dels nombrosos jaciments en els que treballa l’ICP, els resulta de gran utilitat l’estudi de les restes de rèptils i amfibis de qualsevol edat geològica.

L’objecte del conveni és establir un marc de col·laboració que permeti desenvolupar  projectes de recerca i divulgació dels aspectes relacionats amb els amfibis i rèptils fòssils i actuals.

Algunes de les línies de treball contemplen la cessió o préstecs puntuals d’espècimens biològics (ous, ossos…) disponibles al CRARC pels estudis comparatius sistemàtics i paleobiològics, col·laborar en la redacció de treballs i publicacions conjuntes de caràcter científics o de divulgació, programar xerrades conjuntes, posar a l’abast del CRARC rèpliques d’amfibis i rèptils fòssils de Catalunya per la seva utilització en la divulgació que es fa en el centre, o també posar a l’abast dels CRARC les col·leccions de l’ICP.

 

Restes d’ou de dinosaure

La primera de les interaccions entre les dues institucions, està encaminada a facilitar a l’IPC restes d’ous de quelonis i altres rèptils per tal que puguin ser utilitzats com a material de comparació en l’anàlisi d’ous fòssils. També es programaran algunes visites al CRARC per tal que els investigadors puguin copsar de primera mà la conducta reproductiva de les tortugues. Aquestes observacions de camp han de permetre interpretar més exactament com devien comportar-se els dinosaures alhora de fer els nius on dipositat els ous.

Esperem que l’intercanvi de coneixements i vivències esdevingui profitós per amb dues parts.

 

web de l’IPC: http://www.icp.cat