El CRARC allibera tortugues de rierol a l’estany de la Murtra

El darrer alliberament de tortugues de rierol fet pel CRARC, va ser a l’espai natural de la Murtra (Espais Naturals del Delta del Llobregat). Vuit exemplars van ser alliberats en col·laboració amb els gestors de l’espai natural i dins la celebració del "Dia de la Murtra".

Hi van participar una quarantena de persones, on van tenir especial protagonisme els infants. Les tortugues van ser alliberades pels nens assistents a la celebració, fet que ajudà a potenciar el coneixement, respecte i estimació de la natura.
Cal mencionar però, que l’amenaça més important per a la tortuga de rierol en aquest moments, ve de la presència cada cop més reeixida a tota la geografia catalana, de la tortuga de Florida. Aquesta és una espècie exòtica i invasiva, que entra en competència per l’espai i l’alimentació amb les nostres tortugues aquàtiques.
Aquestes tortugues tambe hi són presents als espais naturals del Delta del LLobregat, i esperem que ben aviat s’estableixin també actuacions conjuntes per a la seva extracció.